VM 2022 – äntligen!

VM 2022 – äntligen!

Tjohoo! Äntligen är det dags. I morgon inleds årets första racinghelg i MotoGP och på söndag körs första racet. Ja, det körs på Losail i Qatar som vanligt 🙂

Som jag har sett fram emot detta. Hela långa vintern har jag gått och väntat och väntat på att en ny VM-säsong ska dra igång. Den här gången blir det dock utan Valentino Rossi. Efter två decennier i VM-cirkusen har han valt att kliva av och det är nog många med mig som kommer tycka det känns lite konstigt att han inte är med längre.

Tittar man på oddsen för första racet är Francesco Bagnaia favorit att vinna. Han är dock inte favorit att ta hem VM-titeln, det är Marc Marquez. Vi får se om oddssättarna får rätt och om oddsen håller i sig under säsongen.

Börjar längta ihjäl mig efter att hojsäsongen här hemma ska dra igång också. I år känns vintern extra lång av någon märklig anledning. Men man får sysselsätta sig med annat och förbereda sig i väntan på våren. Har börjat planera lite resrutter och förbereda både hoj och utrustning. Det finns ju alltid något att putsa och skruva på så att man håller sig sysselsatt.

För er som gillar mässor kan jag tipsa om att MC Branschen kommer arrangera MC Mässan on Tour i maj. Då kommer man besöka tre städer och visa upp utrustning, hojar och mopeder. Den som vill kommer kunna boka tid för testkörning. Det kommer också arrangeras uppvisningar.

Kul initiativ tycker jag. Eventen kommer arrangeras i Stockholm, Göteborg och Malmö och är bara öppna för de som har köpt biljett. Biljetterna släpps i april.

Ska leta efter fler intressanta event nu när man ändå bara sitter inomhus största delen av tiden. Är alltid bra att fylla kalendern så att man har kul grejer att hitta på under säsongen.

Vi hörs!