Våren är här och EM närmar sig

Våren är här och EM närmar sig

Godkväll!

Såhär års när våren kommer igång på allvar stiger alltid mitt humör några grader. Jag har säkert skrivit det förr, men det är något alldeles magiskt med årets första hojturer. Det är väl nyhetens behag antar jag. Eller så är det all förväntan som ligger i luften. Naturen som förbereder sig för att slå ut i full blom. All vår längtan efter ljusare tider, varmare kvällar och lediga dagar.

I år känns det förstås extra skönt att kunna komma ut på vägarna igen. Se sig lite om och komma hemifrån en stund. Känns nästan som man varit hemma dygnet runt sen förra sensommaren.

Äntligen – snart är det EM i fotboll

Snart dags för fotbolls-EM

Förväntningarna är inte bara höga på hojsäsongen. Herrarnas fotbolls-EM står för dörren och jag ser verkligen fram emot mästerskapet. Jag tror knappast jag är ensam om det. För Sveriges del blir det dock utan Zlatan. Känns lite märkligt. Först skulle man undra om han skulle vara med eller inte, sen skulle man vänja sig vid att han skulle vara med och nu ska man hinna ställa om igen till att han inte ska vara med. Å jag är ändå inte ens med i laget 🙂 Undrar hur det känns för dem när spelare faller bort och kommer till.

Har tittat lite på oddsen för fotbolls-EM och det verkar som att England är favoriter den här gången. Kan det vara Englands tur nu? Det skulle i så fall vara det första engelska EM-guldet någonsin. Flerfaldige EM-vinnarna och regerande världsmästarna Frankrike är andrahandsfavoriter tillsammans med Belgien som vann bronsmatchen mot England i VM nu senast.

Egentligen är det något av ett mysterium hur en så stor fotbollsnation som England har så få mästerskapsmedaljer i samlingen. Några EM-guld har de som sagt inte, däremot två tredjeplatser. En från 1968 och en från 1996. I VM-sammanhang har de bara en guldmedalj från VM på hemmaplan 1966.

Ska man tro oddssättarna så kan det alltså bli ändring på det här i år. Ska det bli i EM 2020/2021 som det efterlängtade engelska EM-guldet tillslut kommer? Det hade ju varit otroligt kul för engelsmännen om drömmen om guldet äntligen slår in. Själv känner jag mig dock inte helt övertygad. Jag behöver nog se dem i ett par EM-matcher innan jag vågar satsa på dem som vinnare.

Sveriges vinstchanser lär vara obefintliga om man tittar på oddsen och jag sätter inte emot. Däremot kanske man kan ha lite hopp om att de slutar topp 4?

Kör lugnt!

Kör försiktigt - varningsskylt

Ja som ni märker är det framförallt två ämnen som snurrar runt i huvudet just nu. Hojen och fotboll.

Innan jag avrundar tänkte jag tjata lite om att ni måste vara rädda om er ute på vägarna. Ta det extra lugnt i början och kör er i form efter ett långt vinteruppehåll.

Ha det bra!