MC-mässa, funderingar på ny hoj och höga odds på Backlund

MC-mässa, funderingar på ny hoj och höga odds på Backlund

motorcykelFörutom alla motorsportstävlingar och årets första premiärtur på hojen så är den årliga svenska MC Mässan en av årets stora höjdpunkter för motorcykelintresserade. Den heter på Två Hjul och i år hölls den i slutet av januari i Göteborg.

I år hade de mixat in en del andra fordon som fyrhjulingar och scootrar. Man blev inte lite sugen på att införskaffa en fyrhjuling att ha skoj med! Dessutom skulle man kunna ha bra användning för den under vintern om man köper en sån där man kan montera på en snöplog. Tänk att slippa skotta garageinfarten varenda dag när det snöat. Ibland räcker det ju inte ens att skotta en gång per dag, när det snöar som värst kan man behöva ge sig ut två-tre gånger på en kväll om man ska ha en chans att kunna komma ut på morgonen därpå.

På årets MC-mässa medverkade också Filip Backlund, en av de starkast lysande svenska roadracingstjärnorna på himlen just nu. I år ska han köra British Superbike för trejde året i rad. Han hoppade in mitt i serien 2014 och deltog även 2015 då han blev 26:a totalt. Som bäst tog han en åttondeplats under förra årets omgång av British Superbike. Han tävlar för Kawasaki. Oddsen på att Filip Backlund tar hem förstaplatsen i årets upplaga av British Superbike är rätt höga, hos unibet kan man bland annat betta på vem som vinner och bäst odds har Shane Byrne. Ett spel på honom ger 3,40 gånger pengarna om han tar hem segern medan ett bett på Filip Backlund som vinnare ger hela 67,00 gånger pengarna. Undrar om jag kan betta på det med min unibet bonus, eller om det finns någon gräns för hur höga odds man får satsa på..

För er som inte vet vad Superbike är så kan man förenklat beskriva det som att man tävlar med sporthojar som säljs på privatmarknaden med en effekt på upp till 1000CC. Man får inte ändra något gällande motorn, eller bygga om hojen utseendemässigt. Men en hel del annat får man specialanpassa inför tävlingen. British Superbike är den nationella tävlingsserien i Superbike i Storbritannien. Vill man tävla på världmästarnivå så är det World Superbike Championship man ska sikta på, man brukar förkorta tävlingsnamnet till World SBK.

Jag hoppas det kommer gå bra för Filip Backlund i årets omgång av British Superbike. Jag funderar till och med på att sätta en slant på honom som vinnare bara på skoj! På oddsonline.se kan du läsa mer om unibet och andra spelbolag.

Men åter till MC-mässan. Det roliga är att den är så stor och omfattar alla typer av hojar och allt som rör MC-åkandet. Man kan titta på glidarhojar, sporthojar, terränghojar och se det senaste inom förarutrustning. Sen är det alltid kul med olika föreläsningar också plus att man träffar en massa kul folk.

Om man vill kan man till och med få provköra en del motorcyklar eller se coola shower med trick och stunts och gå på föreläsningar.

Är du det minsta motorcykelintresserad rekommenderar jag starkt ett besök på MC mässan som är ett gigantiskt och välarrangerat event som hålls varje år.

Här kan du också hitta klubbar och föreningar som arrangerar aktiviteter för sina medlemmar. Så vill du ha fler motorcykelåkande vänner är det också ett perfekt tillfälle att skaffa det på mässan.
Nu är ju jag mer av en sporthojsmänniska. Men när jag blir äldre ska jag skaffa en glidarhoj med snygga packväskor från Lejonkulans Läderhantverk. Spana in deras sadelväskor på deras webbplats. De kostar från 4000 kr och uppåt, men det är de värda! Såg dem på MC mässan i år och fastnade direkt.