Köpa eller inte köpa + odds på helgens GP

Köpa eller inte köpa + odds på helgens GP

Tankar på att köpa ny hoj

Nu har jag hamnat i ett litet dilemma. Har hittat en sporthoj som jag verkligen verkligen vill ha. Så nu står jag i valet och kvalet i hur jag ska göra. Ska jag behålla min gamla trygga trotjänare som jag trivs ordentligt bra med eller byta ut henne mot en ny supervass med oprövad pärla? Jag har tyvärr inte råd att behålla båda.

Har kollat med en bank om jag får låna pengarna jag behöver, och det var inga problem. Har också kollat lite på räntor och kontaktade sen den bank som verkade ha vettigast ränta och villkor.

Den nya hojen jag hittat är Kawasaki Ninja ZX-10R Abs av 2016 års modell. Är så sugen. Hustrun är dock inte mycket till stöd, hon ser knappt skillnad på den jag har och den nya trots att det är helt olika märken… Så jag behöver stöd från någon som är mer kvalificerad. Men jag ska inte vara för hård mot frun. Hon stöttar mig i alla fall i mitt beslut vad jag än bestämmer mig för, så det känns skönt.

Grejen är den att jag behöver köpa en ny hjälm snart också. Och jag vill gärna ha en hjälm som passar ihop med MC:n, tycker det är snyggt när de matchar. Så innan jag köper ny hjälm måste jag välja vilken motorcykel jag ska ha. Det klokaste vore kanske att vänta något år och hoppas på att få tag i en begagnad Ninja ZX10R Abs 2016 i bra skick. Det blir ju betydligt billigare också och så behöver jag inte stressa fram något beslut.

Jaja, nu till ett helt annat ämne. Har ni sett de där nya hjälmarna som kallas för J-O som har en slags vintagekänsla över sig? Tror det är Shoei som gör dessa hjälmar. Är det bara jag eller är de inte hiskeligt fula? Som sagt, jag är en sportåkartyp så jag delar kanske inte riktigt smak med de som gillar dessa typer av hjälmar. Men jag har ändå svårt att tro att någon vill ha en sån hjälm? Och om man nu gillar utseendet, vill man inte ha en mer säker hjälm trots allt? Eller är utseendet viktigare?

För mig är det jätteviktigt att ha alla säkerhetsskydd man bara kan få. Vintagehjälmarna har ju inget hakskydd, det vill jag verkligen ha på mina hjälmar. Har hittat en modell jag gillar, GT-Air. Ska se om jag hittar några hjälmtester och se om den har fått gott betyg.

Angående vintagehjälmar. Det finns ju en del som åker omkring i gamla störtkrukor som typ har hängt med sen 50-talet. De är väl lika säkra som valfri hatt, det vill säga inte alls särskilt säkra. Så man kanske ska vara glad att det kommit moderna hjälmar i vintagelook, de lär ju vara betydligt säkrare än originalen i alla fall!

Jaja, nog om detta! Nu är det bara några timmar kvar tills det är helg på riktigt och jag ser fram emot söndagens race i motoGP. Denna gång är det USA och banan Circuit of the Americas som gästas. Förra året vann Honda-föraren Marc Marquez som har både banrekord, varvrekord och flest GP-vinster på banan! I helgen är han favorit hos spelbolagen att ta hem ytterligare en seger och betsson ger honom vinnaroddset 1,70. På oddssidan.se kan du läsa mer om hur det fungerar med odds och få tips på seriösa spelbolag där man kan spela på sport. Det finns nämligen många olika spelbolag att välja mellan för den som är intresserad av att spela på andra sporter än fotboll och ishockey. Betsson är som sagt ett av dessa bolag, men det finns alltså betydligt fler att välja mellan och det kan kännas svårt att veta vilka av alla spelbolag man ska välja.

Marc Marquez är inte bara vinnarfavorit i helgens race, han leder nu poängtabellen för 2016 och har seglat upp som en av vinnarfavoriterna till VM-titeln. Inför söndagens lopp har Marquez 41 poäng, Valentino Rossi 33 poäng, Dani Pedrosa 27 poäng och världsmästaren Jorge Lorenzo ligger fyra med 25 poäng. En oväntad öppning på säsongen måste jag säga då jag trodde det skulle vara Lorenzo och inte Marquez i toppen.