Gnälligt inlägg om trafikanter!

Gnälligt inlägg om trafikanter!
Vissa kör som dårar! ;)

Vissa kör som dårar i trafiken! 😉

Hejsan! Kul att vara tillbaka här, bloggen har tyvärr fått lida av lite för mycket på jobbet. Nu iallafall, så tänkte jag göra en comeback och gnälla lite! Det är kanske inte världens mest upphetsande ämne heller – hur MC-förare och bilförare beter sig på vägarna. Ja, ni känner säkert igen den uråldriga debatten, när folk tycker att MC-förare med sporthoj kör som galningar. Jag har än en gång fått stå ut med en massa fördomar och tråkiga åsikter om detta, så jag tänkte ta upp det igen.

Motorcykelfantaster, som jag, tycker ofta om att åka snabbt. Kör man en motorcykel med mycket kraft i, så är det självklart att man vill kunna gasa på rejält ibland. Som jag sagt i ett tidigare inlägg, så är det också många som kör som dårar även på vägarna. Det orsakar många olyckor och kostar tyvärr många liv i onödan. Ska man köra riktigt snabbt någon gång, så bör man ha bokat in sig på en bana där det är säkert att köra i höga hastigheter. Att köra som en dåre i 200 knyck och göra omkörningar i enkelfiligt, det är bara idiotiskt.

Jag kommer själv ihåg när vi en sommarkväll skulle hem från en middag hos några vänner. Vi kör i lugn och ro, jag sitter på passagerarsidan och min fru kör. Plötsligt hör man något susa till och en skugga kommer på insidan, vid mitträcket. Framför oss ser vi sedan en motorcykel som körde i full fart. Vi hörde inget innan, hann inte se den komma bakom oss och hade min fru varit lite ostadig på ratten hade han blivit klämd mellan vår bil och mitträcket. Rent av idiotiskt kört av honom, eller henne.

Sedan får man höra i medier och debatter att det klagas på bilförarna. ”Tänk på motorcyklar, var försiktig med dem i trafiken” är uppmaningarna till bilisterna. Fler och fler olyckor sker också på grund av att bilister inte ser MC-förarna komma, och kanske kör ut i vägen när de borde släppt fram MCn. Vanligaste utfallet av det blir såklart en krock, för att bilisten inte var uppmärksam. MC-åkare har nu ofta reflexvästar eller varselställ av något slag, för att de ska synas mer. Många sätter också speciella avgasrör för att öka ljudet, i hopp om att bilisterna hör dem komma. Uppmaningarna till bilisterna fortsätter, om att de ska tänka extra på trafiken och motorcyklarna.

Så kommer de där dårarna och drar förbi i mötande trafik, på en landsväg. Ena sekunden är det synd om MC-förarna för att bilarna inte visar hänsyn, och nästa sekund tror de att de kan köra hur de vill? Nej jag blir inte klok på det. Jag kör en sporthoj och följer alla regler som finns att följa i trafiken. Det tycker jag att även andra MC-förare ska göra, just för att man ska visa respekt till alla i trafiken – oavsett hur många däck de har.

Så skärpning nu, både bilister och MC-förare men främst de MC-förare som bryter reglerna och sätter liv på spel. Sluta upp med det där, så kommer olyckorna minska drastiskt! Kanske att klubbarna och de riktiga banorna borde öppna upp lite mer, för att erbjuda en möjlighet att få gasa på. Ja, vi får se om det. Nu har jag gnällt färdigt och ska ut och köra en liten runda – självklart enligt trafikreglerna!