Fördomar, resplaner och betting

Fördomar, resplaner och betting

sporthojNär folk får höra att jag har en sporthoj så märker jag att de drar en massa förhastade slutsatser. De tror att jag kör street race, att jag åker runt och gör galna omkörningar, snittar 200 km/h på landsvägar och så vidare och så vidare.

Det känns lite tråkigt att få den stämpeln eftersom det inte alls stämmer in på mig. Jag råkar gilla utseendet på sporthojar och tycker det är kul att köra lite bantävlingar på skoj emellanåt. Därför passar sporthojen mig. Ute på vägarna kör jag så lagligt jag bara kan, men precis som alla människor kan det säkert hända att även jag missar en hastighetsskylt, men det är absolut inget jag gör medvetet. Jag tycker trafiksäkerhet är enormt viktigt och även om man nu inte är rädd om sig själv så ska man alltid vara rädd om andra. Det är en förmån att få köra bil och motorcykel tycker jag, inte en rättighet och det är framförallt inte okej att köra på ett sätt som riskerar att skada någon annan.

Jag blir precis lika upprörd som alla andra när jag hör om fortkörare ute på småvägarna där folk är ute och cyklar, promenerar med hunden eller väntar på bussen.

Alla som gillar att åka fort tycker jag ska hyra in sig på speciella bandagar och köra på riktiga banor istället. Det är säkrare både för dem själva och för alla andra. Racingbanor är byggda för att man ska kunna göra ett misstag utan att betala med livet. De är också noggrant kontrollerade så att det inte finns några olämpliga föremål eller hala vätskor på marken. Sånt kan bli förödande när man kör motorcykel.

Men nog om detta. Nu har jag gnällt klart ett tag!

I går höll jag på och rensade bland gamla saker och hittade ett gäng gamla MC Nytt (numer nedlagd MC-tidning för er som inte vet). Var riktigt kul och nostalgiskt att bläddra bland gamla nummer och se recensioner av gamla hojar som var nya då. Blev också inspirerad att åka på någon typ av motorcykelresa. Skulle vara roligt att åka på en roadtrip. Inte bestämma så mycket förhand utan bara ge sig ut och se vad som händer.

Dock tror jag inte min sporthoj är den lämpligaste resekamraten på en sån tripp.. En touringcykel är nog mer passande om man vill färdas bekvämt. Då ska jag också inhandla sådana där sadelväskor som jag pratade om förut!

Drömmen: TT och fotbolls-EM!

Man kanske skulle åka iväg och titta på TT-loppet på plats, köra ner genom Europa och ta färjan eller tunneln över till England och sen vidare till Isle of Mann. Det skulle inte vara så tokigt! I år körs TT Isle of Man mellan den 28 maj-10 juni. Synd att jag inte tänkt på det tidigare för då hade man ju kunnat planera in ett stop i Frankrike och tittat på fotbolls-EM också! Fotbolls-EM börjar ju den 10 juni så det hade ju fungerat perfekt och hade varit en kul grej att göra om man ändå ska ut och åka. Tyvärr är biljetterna slut för länge sen så det blir till att följa mästerskapet framför tv:n och betta lite på matcherna. Dessutom verkar det som att man måste vara medlem i en supporterklubb för att ha chans att få biljetter så för mig hade det nog varit rätt omöjligt att få tag i biljetter i vilket fall.

Jag ser i alla fall fram emot att se de blågula herrarna göra sitt bästa nere i Frankrike. Kommer bli kul att följa dem hemma framför TV:n också. Kommer som sagt till och med betta på några av matcherna. Har hittat bettingtips på vinstraden.se som kanske kan vara intressanta.

Undrar vad en resa till Isle of Man skulle kosta. Visst, det vore rätt skönt att bara åka och inte planera. Men lite koll måste man ju ha på eventuella vägavgifter, broavgifter, färjekostnader och så vidare som kan tillkomma. Det är betydligt enklare att resa i Sverige, i alla fall än så länge. Synd bara att de införde den där trängselskatten i Stockholm och Göteborg som gör det både dyrare men också krångligare att resa. Hoppas verkligen inte det kommer införas på fler ställen. Det är krångligt nog som det är.

Dessutom är ju flera broar numer avgiftsbelagda förutom Öresundsbron och Svinesundsbroarna så är nya Sundsvallsbron och Motalabron betalbroar. Tummen ner från mig! Hade hellre betalat lite högre trafikskatt för att slippa krånglet med avgiftsvägar och broar och allt vad som nu kostar extra.